Skip to main content

ΚΡΥΟ ΤΣΑΙ – ICE TEA

Το Κρύο Τσάι είναι μια δροσερή και αναζωογονητική επιλογή, που φτιάχνεται από τσάι που έχει κρυώσει. Συνήθως, το τσάι προετοιμάζεται ως ζεστό ρόφημα, που προσθέτουμε πάγο για να δημιουργηθεί ένα δροσερό και αναζωογονητικό ρόφημα. Αποτελεί ιδανική επιλογή ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία μας, καθώς το τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της ανάπτυξης καρδιαγγειακών παθήσεων κ.α.

Το Κρύο Τσάι περιλαμβάνει διάφορα είδη τσαγιού, όπως μαύρο, πράσινο, rooibos, λευκό, τσάι βοτάνων, φρούτων.

Πολύ εύκολο να το φτιάξουμε στο σπίτι, χρησιμοποιώντας μερικά απλά βήματα και λίγα υλικά.

 

Κρύο τσάι με φρούταΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΤΣΑΪ

  1. Με ζεστό νερό.

Για ένα ποτήρι ICE TEA  περίπου 400ml.

  • Ζεσταίνουμε πάντα καθαρό νερό 200ml, στην επιθυμητή θερμοκρασία (ανάλογα με το τσάι που χρησιμοποιούμαι (δηλαδή 75-90 βαθμούς για το πράσινο, 95-100 βαθμούς για το μαύρο, 95-100 για το rooibos, 90-100 βαθμούς για το φρουτένιο & το βοτανικό).
  • Διαλέγουμε το τσάι που προτιμάμε (λευκό, μαύρο, πράσινο, rooibos, φρούτων, βοτανικό).
  • Ρίχνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού από το τσάι που επιλέξαμε για κάθε κούπα ζεστού νερού και το αφήνουμε να εκχυλιστεί όσο χρόνο χρειάζεται (4-5 λεπτά για τα μαύρα, 2-3 λεπτά για τα πράσινα, 8-10 λεπτά για τα βότανα και τα αποξηραμένα φρούτα).
  • Αφαιρούμαι τα φύλλα τσαγιού από την κούπα μας.
  • Προσθέτουμε αν επιθυμούμε ζάχαρη ή οποιαδήποτε άλλη γλυκαντική ουσία και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα ποτήρι περίπου 400ml, βάζουμε το ζεστό τσάι και το γεμίζουμε με παγάκια.
  • Το Κρύο Τσάι είναι έτοιμο!

Για μεγαλύτερες ποσότητες ανάλογα με πόσα ml νερού χρησιμοποιούμε, βάζουμε και την αντίστοιχη ποσότητα τσαγιού.

Σερβίρουμε αμέσως ή το διατηρούμε στο στο ψυγείο για 1-2 μέρες.

 

  1. Με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Για ένα ποτήρι ICE TEA  περίπου 400ml.

  • Προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού φύλλα τσαγιού σε 200ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αφήνουμε το τσάι μέσα στο νερό να εκχυλιστεί (30 λεπτά για το πράσινο και το λευκό, 45 λεπτά για το μαύρο, 60 λεπτά για το βοτανικό τσάι και το φρουτένιο).
  • Αφαιρούμε τα φύλλα τσαγιού.
  • Προσθέτουμε αν επιθυμούμε, ζάχαρη ή οποιαδήποτε άλλη γλυκαντική ουσία και ανακατεύουμε καλά.
  • Τοποθετούμε το τσάι που μόλις φτιάξαμε σε ένα ποτήρι 400ml και προσθέτουμε παγάκια.
  • Το Κρύο Τσάι είναι έτοιμο!

Για μεγαλύτερες ποσότητες ανάλογα με πόσα ml νερού χρησιμοποιούμε, βάζουμε και την αντίστοιχη ποσότητα τσαγιού.

Σερβίρουμε αμέσως ή το διατηρούμαι στο στο ψυγείο για 1-2 μέρες.

 

κρύο τσάι μένταΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  που θα «απογειώσουν» το Κρύο Τσάι.

  • Φτιάχνουμε χυμούς από φρέσκα φρούτα εποχής και τα προσθέτουμε στο Κρύο Τσάι.
  • Προσθέτουμε στο Κρύο Τσάι ψιλοκομμένα φρούτα.
  • Χρησιμοποιούμε φλούδα λεμονιού, lime, φύλλα δυόσμου ή μέντας. Εκτός από την εμφάνιση στο Κρύο Τσάι, μας δίνουν μια υπέροχη και δροσερή γεύση.