ΚΡΥΟ ΤΣΑΙ – ICE TEA Το Κρύο Τσάι είναι μια δροσερή και αναζωογονητική επιλογή, που φτιάχνεται από τσάι που έχει κρυώσει. Συνήθως, το τσάι προετοιμάζεται…
Ποια είναι τα οφέλη του Πράσινου Τσαγιού στη υγεία μας. Το πράσινο τσάι είναι κάτι περισσότερο από ένα ενυδατικό ρόφημα. Θεωρείται ένα από τα πιο…
Το τσάι είναι το πιο συχνά καταναλώσιμα ροφήματα παγκοσμίως. Χρονολογείται σχεδόν 50 αιώνες πίσω, όπου το τσάι κατείχε μια ιδιαίτερη θέση στη διατροφή των ανθρώπων…
Με ποιες μεθόδους γίνεται η επεξεργασία του Καφέ. Το επόμενο βήμα μετά τη συγκομιδή, είναι η επεξεργασία του καφέ δηλαδή η εξαγωγή των κόκκων από…
Ο cappuccino είναι καφές espresso με αφρόγαλα, δηλαδή 1/3 καφές espresso, 2/3 αφρόγαλα. Πώς φτιάχνουμε cappuccino Φτιάχνουμε πρώτα τη δόση εσπρέσο που επιθυμούμε με τον…
Ο Espresso είναι ένας δυνατός καφές με έντονο άρωμα, τον οποίο απολαμβάνουμε σε μικρή ποσότητα. H χώρα καταγωγής του είναι η Ιταλία και το Τορίνο…
Ο καφές ωφελεί την υγεία και μας βοηθά: να αισθανόμαστε λιγότερο κουρασμένοι. Αυξάνει την ενέργειάς μας λόγω της καφεΐνης που περιέχει. στην λειτουργία του εγκεφάλου,…
Το τσάι προέρχεται από τα φύλλα του δένδρου τσάι (Καμέλια η σινική – Camellia sinensis). Οι διαφορετικές ποικιλίες προκύπτουν από τον τρόπο επεξεργασίας
Η αναζωογονητική δράση του καφέ οφείλεται στο βασικό του συστατικό, την καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές συστατικό που υπάρχει στους σπόρους των καρπών.